Hvordan vi hadde det på årets siste samling!

Da var årets siste samling unnagjort og veldig vellykket. Takket være god hjelp fra deltakere, Per Øyvind Valen for god hjelp ved Vikebygd Bygdahus, Vilde Bårdsen Hustoft for godt opplegg til treningene, sammen med Roots’ leder Nina Marie Larsen, som også har gjort en utrolig bra innsats for å få til denne kjekke samlingen.

Fredagen bestod av kveldsmat, sosialt og ulike felles leker. [singlepic id=716 w=320 h=240 float=right]

Lørdagen hadde Vilde lagt opp til klypestafett, en slags intervalltrening, hvor to og to var på lag. Den ene la ut klypa på en post for at neste person skulle springe til denne posten å flytte den til neste post, slik at første person skulle finne posten med klypa og henge den på neste post igjen. Veldig bra og utført opplegg, til tross for litt vått og møkkete underlag. Etter en god pause med lunsj og sosialt var det duket for basistrening i regi av Nina Marie og Vilde (delvis Jonas), hvor de delte opp i to grupper basert på alder, hvor gruppe 1 hadde basistrening/styrketrening sammen med Nina Marie og gruppe 2 hadde ulike stafettleker og belgisk orientering sammen med Vilde. Det var et utrolig bra gjennomført opplegg og gav engasjement hos både store og små. På menyen for kvelden var det lagt opp til Taco, og Mexican Fiesta med quiz i regi av Endre. Etterfulgt av kjekke sosiale leker.

Søndagen var det frokost, rydding og utvasking. Underveis var det også utetrening, golforientering – med fokus på å komme rett i postene. Men tiden var noe knapp, så ikke alle fikk prøvd seg på alt.

Det var kjekt å se både nye og gamle ansikter også på denne leiren. Vi håper å se alle + enda flere, nye og gamle, til et nytt år med ROOTS.

 

ROOTS går snart inn i sitt femte år, og vi vil gjøre det som trengs for at ungdommene trives. Vi har derfor laget en liten spørreundersøkelse som hadde vært fint om dere ungdommer kunne tatt. Spørreundersøkelsen er anonym og gir oss en oversikt om hvordan dere har det.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDh3X0prM1cybTJIaWZ4c0k2b180d0E6MQ

 

[nggallery id=16]

Ny sesong starter i Haugesund

Vi takker for enda et fantastisk flott år som en superflott ROOTS gjeng, med både nye og gamle venner.
Håper like mange om så fler vil følge med inn i det fjerde året av Rogaland Orientering Teens!

Samlingene for 2012 går på steder vi stort sett kjenner fra før av, men det er også nye steder, som Vassøy og Oltedal.

Den nye sesongen starter siste helga i januar. Da er det tid for samling i Haugesund. Datoene er 21.-22. januar 2012. Informasjon, invitasjon og påmelding kommer så straks alt er klar.

I mars er det tur Nordjysk 2-dagers i Danmark, 9.-11. mars. Det er SI og HIL som arrangerer denne turen.

Vil også minne om oversiktspåmelding til Ivar Kvale ang. Hovedløpet 2012 for 14-16 åringene. Sjekk her.

Informasjon om Hovedløpet & O-landsleiren 2012

HOVEDLØPET / O-LANDSLEIR 2012
Det er kun 9 måneder til neste HL/OLL som går av stabelen 3.- 8. august med utgangspunkt fra Skei Fjellandsby 4 mil nordvest for Lillehammer.
Det blir overnatting i leiligheter ved Thon Skeikampen hotell. Bespisning, overnatting, møteplasser i fritiden blir mye mer kompakt enn på Beitostølen i år.
Sprinten blir i Lillehammer sentrum lørdag 4. aug.
Lang blir ved Austlid, 3 km fra overnattingstedet søndag 5. aug., fjellterreng 800-950 moh.
Kretsstafetten fra Skei onsdag 8. aug.

Vi legger opp til å fly fra Sola og fra Karmøy fredag 3. aug. til Gardermoen, og buss videre til Skei. For å kunne sette reisebyrået i gang med å reservere billige biletter for oss må vi ha en foreløpig påmelding fra dere. Foreløpig påmelding er ikke bindende, men kun for å gi oss et bilde av forventet deltagelse.

Ber om at alle som regner med at de skal reise til HL/OLL i august gir meg en tilbakemelding på E-post ivar.kvale@haugnett.no innen 1. desember.
Gi meg følgende info: Navn, klubb, løpsklasse neste år, evt. telefon, E-post.

O-hilsen Ivar Kvale
HL-kontakt Rogaland 2012

Samling på Visnes (Karmøy) 11.-13. november med GALLA!

Sett av helgen 11.-13. november! Da blir det roots leir på Visnes (like i nærheten av Torvastad) på Karmøy. På lørdagen blir det duket for Roots GALLA! Det blir middag, kåringer, underholdning og disko! Det blir også trening i tillegg. På fredagen for de som ønsker det, og ca. 2 økter på lørdagen. En på søndag også.

Leiren er fra 13 år og oppover. Vi håper flest mulig har mulighet til å komme å bli med. Dette blir superkjekt! Antrekk for lørdgaskvelden er finstas dress/kjole.

Invitasjon: ROOTS ønsker å invitere ungdommen til en siste leir i 2011

Påmelding (innen 6. november): Påmelding her

Bilder fra leir i Sandnes 12.-13. februar

I helgen, 12.-13. februar ble var det tur for leir i Sandnes. Overnattingen foregikk på Soma barneskole. Lørdagen hadde to økter. Jogging fra Soma til Gisketjern. Lett orientering med ulike småløyper A, B, C og D. Det ble servert pizza til middag og ellers fri aktivitet. Det ble noen felles leker i gymsalen som muntret godt opp. På kvelden var det nattøkt, Giskekartet, tre ulike løypelengder (resultatene finner du i innlegget under). Kvelden var det ellers sosialt kos og kveldsmat. Søndagen var det utrydding og langtur, ulike lengder for de som ville det. halvtime, en time og halvannen time. Kjekt å se flere nye ansikter!
Bilder fra helga: [nggallery id=14]

Kald start på ny sesong

Årets start på o-sesongen med ROOTS leir ble unnagjort i Haugesund i HIL-huset. Samlingen trakk til seg 53 påmeldte inkl. ledere. Samlingen startet på HTG (Haugesund Toppidretts Gymnas), hvor det var styrketrening i sal og styrkerom, inkludert med en liten omvisning på skolen. Det bar bort til HIL-huset for kveldsmat og kveld. Da lørdagen kom snødde det i flere timer. 1. økt var deltakerne delt opp i 4-5 stk med en leder, hvor deltakerne fikk kart med kun små utsnitt av kartet der det var inntegnet poster. Lederen viste vei og mens de andre måtte hele tiden ha en aning om hvor de befant seg.

Hvilket veivalg ville du tatt?
Etter lunch holdt Morten Aamodt et foredrag om sprint, om hva som var lov og ikke lov til å passere på et sprintløp. Han hadde med seg ferdigtegnede kart hvor deltakerne i grupper kunne diskutere hvilke veivalg de ville tatt. Det var Karl Johan Rasmussen som hadde ansvaret for dagens 2. økt. Først var det litt grunnleggende informasjon om trening før det bar ut på intervall trening, 6 x 1000 m. Ikke alle holdt ut hele 6 runder, og valgte heller å dra tilbake til en kald dusj. På kvelden var det middag etterfulgt av kino, og ellers bare sosialt og koselig. Søndagen var ikke værgudene på lag me løperene. I regn og glatte veier var det sprint-løp rundt Haraldsvang på 2,0 km og 2,8 km. Det var veldig kaldt løperne klarte seg allikvel veldig godt. Håper like mange stiller opp på de neste samlingene fremover, takk for denne gang!

Resultatene fra sprintløpet finner dere her: Resultater fra sprintløp

Bilder fra helga: [nggallery id=13]

Oversikt over sesongen 2011

Da har styret fått ordnet en liten plan over samlingene/arrangementene/høydepunktene, i sesongen 2011. Året vil by på mye gøy, det er jo tross alt 3. året med ROOTS. Alderen er jo hevet til 13-19 også nå, så vi håper på å få se mange kjente og nye ansikter til et nytt O-år med ROOTS. Velkommen!

Ta gjerne en titt her og sett av på kalenderen allerede nå!

Her: Samlingsplan2011