ROOTS Løypelegger Konkurranse!

Mens vi venter på å samles på Ognatun i januar, utfordrer vi dere til å være med i en løypelegger konkurranse. Dette er kjempegod kart-trening nå i mørketida.

Klikker du på knappen under her vil du få opp hele beskrivelsen, men du kan også laste denne ned her: Løypeleggerkonkuranse

Kartet finner du her: Kart til løypeleggerkonkuransen


Oppgave:
1) Last ned PDF-fil av kartet ”Berse” i 1:7500 fra ROOTS hjemmeside og skriv ut 3 papirkopi. (Vi bruker ikke O-CAD denne gang). Samlingsplass og mål er markert på kartet nede til venstre.
2) Planlegg tre løyper:
Løype 1. ca 5km, vinnertid ca 40 min, A-nivå (15-16 år)
Løype 2. ca 3-3.5 km, vinnertid ca 30 min, B-nivå (13-14 år)
Løype 3. ca 1.5-2 km, vinnnertid ca 20 min, C-nivå (11-12 år, eller eldre m liten erfaring

Dere bestemmer selv hvor starten skal være. Legg den slik at alle løyper før en fin og interessant start. Se under hva som menes med A, B og C-nivå. Dere må måle opp med linjal lengden på løypene. Multipliser cm med 75 og dere får lengden i m.

3) Tegn en løype på hvert kart. Stift sammen i øvre venstre hjørne og skriv navnet ditt på baksida. Skriv på løype-lengden i øvre høyre hjørne på hvert kart. Dere trenger ikke lage postbeskrivelse, men prøv og varier postdetaljer. Det blir alltid finest hvis dere tegner fine sirkler rundt detaljen med sjablong (dommerene blir lett mer imponert hvis det ser ”fint” ut). Husk dere kan bruke samme poster i noen løyper.

4) Lever kartet til Odd eller Tom fredag kveld på Ognatun. Vi kårer vinnere i løpet av helga.

Lykke Til!
Odd Fuglestad (909 82 661) og Tom Furland (934 93 645)

Nivåene:

A: For erfarne o-løpere. Flest mulig O-momenter. Det skal dog ta hensyn til løpernes alder og lignende i de ulike løypene. Postdetaljer: Krevende men ikke bingo-artede.

B: For mindre erfarne o-løpere. Krevende og variert. Postdetaljer: Tydelige holdepunkter i nærheten.

C: Nivå for begynnere med noe erfaring. Enkle, men variert løyper. God framkommelighet. Postdetaljer: Ved tydelige holdepunkter og med oppfangende detaljer bak.

O-Moment: Veivalg (rett på eller rundt), kurveorientering, kompasskurs, fin-orientering, retningsforandring, kortstrekk – langstrekk o.a.